24 octombrie - Congress Hall, Sala Rossini, Iași
24 octombrie - Congress Hall, Sala Rossini, Iași
Bogdan Pismicenco
Territory Sales Manager România, Bulgaria, Moldova, Kaspersky

Bogdan Pismicenco a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice, la Universitatea Bucureşti, iar cariera sa se leagă de 2M Digital, Partener Premium Xerox, şi de Kaspersky. La 2M Digital a început în 2003 ca account manager, apoi în 2008 a trecut pe poziţia de sales manager, iar din 2013 se află la Kaspersky pe postul de channel manager, ceea ce a însemnat o trecere de la vânzări directe la vânzări indirecte, prin intermediul partenerilor. „În plus, mutarea a însemnat o abordare diferită de business şi o altă percepţie a pieţei şi a clienţilor“, spune Bogdan Pismicenco.

Odată cu această mutare într-un domeniu nou de activitate a venit şi cea mai mare provocare pentru Pismicenco, fiind nevoit să înveţe totul de la capăt. „Întregul proces – de la decizia de a pleca dintr-un domeniu pe care îl ştiam foarte bine spre unul despre care a trebuit să învăţ totul – a fost o provocare pentru mine, dar am reuşit să depăşesc cu succes momentele dificile. Iar acum sunt convins că am făcut cea mai bună alegere.“

În 2016 responsabilităţile sale s-au extins şi asupra Republicii Moldova şi a trecut la coordonarea generală a unor activităţi multiple (marketing, business strategy, departamentul presales etc.), în plus faţă de partea de channel management. „În 2015 am reuşit să ne menţinem cifrele de vânzări la nivelul anului anterior, în condiţiile unui mediu cu multe schimbări, mai ales în ceea ce priveşte domeniul politic. Mai mult, pe partea de retail am avut o creştere spectaculoasă, de peste 20%! Viitorul lui Bogdan Pismicenco se leagă tot de domeniul IT, „pentru că aici se conturează viitorul“, poate conducând propriul business.