3 modalități prin care să-ți pregătești afacerea pentru tehnologia 5G

Apogeul erei tehnologiei 5G se întâmplă în prezentul nostru. Poate pare prea devreme să aruncăm averi pe device-uri ce utilizează tehnologia 5G, însă multe companii americane au adoptat deja acest nou tip de rețea, în New York sau Atlanta. Acest tip de tehnologie oferă numeroase avantaje, în special pentru afacerile aflate la început de drum. A cincea generație de rețele celulare promite viteze fără precedent, de 1000 de ori mai rapide decât 4G. Fiind o tehnologie profund inovatoare, ne va conduce spre o nouă eră a conectivității totale. Cele mai importante aspecte ale tehnologiei 5G revoluționează prin viteză, latență (răspunsuri în timp real între dispozitive), interferență și lățimea de bandă. Dacă privim lucrurile din perspectiva modului de funcționare al Internetului din trecut, acestea au evoluat și continuă să evolueze cu o rapiditate debordantă. Cu doar câțiva ani în urmă, dacă se dorea conectarea mai multor dispozitive la o singură rețea de Internet, era necesar un router. Companiile au fost nevoite să investească sume enorme de bani pentru a dispune de rețele sofisticate care să le îndeplinească nevoile. Prin tehnologia 5G, însă, se elimină total o asemenea problemă. Aceasta nu necesită nici router și prin complexitatea ei poate suporta conectarea a milioane de device-uri în același timp. Se creează astfel noi oportunități de dezvoltare pentru orice companie, de mici sau mari dimensiuni. Cu toate acestea, companiile care doresc să adopte tehnologia 5G trebuie să înceapă sî se pregătească începând de acum. Cei mai importanți pași care trebuie urmați sunt: 

1.     Introducerea conceptului în cultura companiei

Avalanșa pe care tehnologia 5G a creat-o în rândul organizațiilor și companiilor ia amploare pe zi ce trece, iar tot mai mulți antreprenori o aleg drept soluția multor probleme și nevoi. Cu toate acestea, este necesar ca angajații companiei să fie puși la curent cu tot ceea ce înseamnă detaliile despre 5G, dar și cum o astfel de rețea aduce beneficii în viețile lor și în succesul companiei. În acest caz se pot crea planuri de training și strategii clare de comunicare. Liderii nu pot garanta că toți oamenii din companie vor înțelege evoluția constantă a lucrurilor, dar se pot asigura că o astfel de inovație este introdusă cu succes în cultura organizației pe care o conduc. 

2.     Creșterea adaptabilității angajaților la o asemenea schimbare majoră

Fiecare aspect al unei companii va fi afectat de tehnologia 5G. Sistemele vechi de conducere, dar și modul efectiv de a lucra vor suferi modificări considerabile pentru a crește agilitatea companiei. Audi, de exemplu, a început să producă modificări în ceea ce privește modul de lucru în companie, utilizând și testând tehnologia 5G, asigurându-se în același timp că fiecare departament înțelege și se adaptează. 

3.     Deschiderea spre angajați și a contribuției lor 

Procesul de învățare al angajaților este fără sfârșit. Aceștia au nevoie de suport înainte, în timpul, dar și după aplicarea schimbărilor de la nivelul companiei pentru menținerea motivației de lucru. Compania Amazon, de exemplu, face tot posibilul ca angajații săi să învețe tot ce este necesar despre automatizarea proceselor, folosirea mașinăriilor și tehnologia 5G, pregătindu-i pentru schimbarea iminentă din viitor. Totuși, învățarea continuă reprezintă doar o mică parte din proces. Angajații trebuie să se simtă mai mult ca niște colaboratori decât ca niște studenți. Este important ca acestora să li se permită oferirea de feedback, părerile lor ajutând la structurarea întregului proces.