4 moduri în care antreprenorii pot încuraja inovația în compania lor

În prezent, inovația se află peste tot în jurul nostru. Totuși, nu toate companiile sunt pregătite să promoveze inovația în cadrul organizațiilor lor. Schimbarea sistemelor și a procedurilor la locul de muncă necesită rezistență și flexibilitate și este o realitate nefericită de care mulți antreprenori se tem. 

Există multe idei ușor de implementat care pot ajuta creativitatea și pasiunea să se facă prezente în organizații:

Intraprenoriat 

Intraprenoriatul este un termen vechi care acum începe să ia amploare. Un intraprenor poate fi definit ca cineva care gândește ca un antreprenor, dar își aduce ideile către compania unde este angajat în loc să își lanseze propria afacere.

Puteți încuraja acest lucru în organizația voastra cu ajutorul unor pași simpli, cum ar fi prin instaurarea unei politici „nicio idee nu este o idee proastă”, oferirea de sprijin angajaților care au nevoie pentru a-și testa ideile și a lua decizii.

Încurajați research-ul

Pe lângă faptul că trebuie să îți încurajezi anagajații să experimenteze, încurajează-i să își facă și ei propriile cercetări. Lăsați interesele și pasiunile personale ale angajaților să preia controlul în timp ce privesc noile tehnologii, citind articole și scriind rapoarte pentru compania voastră.

Nu vă impuneți limite

Cele mai de succes companii inovatoare știu că sunt mai mult decât produsele și serviciile lor. În loc să vă definiți compania doar prin ceea ce vinde, identificați-vă abilitățile strategice. Ca bonus suplimentar, angajații vor fi inspirați să simtă că reprezintă mai mult decât rolurile profesionale pe care le au.

Fii un lider progresist

Nu există o modalitate mai bună de a încuraja inovația în compania voastră decât prin puterea exemplului. Inovația începe de la vârf - liderii ar trebui să fie modele pentru pasiunea la locul de muncă, perspectivele pozitive, direcția și viziunea clare și, bineînțeles, adoptarea schimbărilor. 

Dacă simțiți că organizația voastră rămâne în urmă din cauza concurenților inovatori aflați în mișcare rapidă, nu vă temeți. Frica este inamicul numărul unu în drumul către succes.

Există multe modalități prin care puteți începe să aduceți inovație companiei voastre, iar schimbările majore nu se întâmplă dintr-odată. Începeți cu pași mici, cu oricare dintre ideile de mai sus, și încorporați încet strategiile inovatoare până când compania voastră se va afla acolo unde v-ați propus.