Cum ne ajută datele de pe Google Earth să înțelegem lumea și pe noi înșine?

Știm cu toții că lumea se află într-o schimbare continuă. Totuși, este greu de vizualizat cu ochiul liber. Nu vedem cum se schimbă munții, oceanele și pădurile de-a lungul anilor pentru că perspectiva noastră este limitată. 

Aici intervine Google Earth prin intermediul căruia putem vedea lumea prin în imagini surprinse din spațiu. Astfel, putem afla ce fel de impact au schimbările prin care trece Pământul, asupra noastră și invers. 

Google Earth a fost folosit recent pentru a furniza informații utile despre incendiile din California, datele de la sateliții GOES ale Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice fiind procesate de Earth Engine și afișate atât pe Google Maps, cât și pe Search în timp aproape real. Acesta este un exemplu cum Google Earth „ajută la menținerea în siguranță a oamenilor și face acest lucru cu adevărat accesibil prin aplicații precum Google Maps, folosită de un miliard de oameni”, spune Rebecca Moore, director Google Earth și Google Earth Engine. 

Persoanele autorizate nu sunt singurele care pot face modificări în Google Earth. După cum declară Rebecca Moore, „Oricine poate fi utilizator...puteți captura și documenta ceva ce credeți că este important pentru ceilalți”. Un exemplu pe care îl dă este acela al comunităților indigene, care au folosit Google Earth pentru cartografierea locurilor de care au grijă și care au fost amenințate. Una dintre poveștile de succes ale Google este parteneriatul cu tribul Surui al Amazonului - șeful Almir Narayamoga Surui s-a întâlnit personal cu Rebecca Moore pentru a propune alianța. Surui folosesc instrumentele de cartografiere Google Earth pentru a oferi mai multe informații despre regiune, în timp ce Google le oferă informații despre exploatarea forestieră ilegală în regiune.

Google Earth aduce beneficii utilizatorului obișnuit, prin furnizarea de informații către factorii de decizie, pe lângă faptul că îi ajută să aibă o imagine concretă asura lumii. 

Nu este tehnologia minunată?