Cum poate o organizație să gestioneze schimbarea și inovația într-un mod optim?

Nimic nu este mai sigur decât schimbarea. Abilitatea de a gestiona acea schimbare în mod eficient, în special în business, este esențială. Efectele schimbării pot fi negative sau pozitive, însă managementul de succes îl va asigura pe acesta din urmă.

Acceptarea schimbării 

Economia globală este bazată pe tehnologie, de aceea, este important să fie acceptată inevitabilitatea schimbării și să fie comunicăm și angajaților. Companiile nu ar trebui să crească așteptările angajaților în ceea ce privește schimbarea pentru că la un moment dat, nivelul schimbărilor adoptate va scădea. Totuși, companiile își ajută cel mai mult angajații atunci când recunosc că schimbarea este constantă, dar gestionabilă.

Trasparența 

Organizațiile gestionează schimbările cel mai eficient atunci când sunt atenți la impactul acestora asupra personalului. Stabiliți un mediu de încredere prin politici transparente, instrumente care să permită feedback din ambele direcții și - cel mai important - dorința de a asculta fără a fi defensiv toate feedback-urile, chiar și atunci când sunt critice.

Solicitarea contribuției angajaților 

Angajații nu se opun schimbării; se opun, însă, schimbării la care nu contribuie. Dacă le este cerută contribuția, aceștia vor aprecia și accepta mai bine motivele schimbării. 

Acceptarea și recunoașterea 

Este inevitabil ca unele eșecuri să apară pe măsură ce conducerea și angajații lucrează împreună pentru a implementa schimbarea. Acceptarea eșecului ca parte inevitabilă a procesului de învățare trimite un mesaj pozitiv angajaților. Organizațiile care gestionează cel mai eficient schimbarea și inovația sunt cele care au nevoie de timp pentru a recunoaște și a celebra succesul. Ei recunosc că schimbarea poate fi stresantă, necesitând ore întregi și efort suplimentar. Recunoașterea acestui lucru va contribui semnificativ la motivarea angajaților pentru a continua să răspundă pozitiv.