Cum să reduci stresul provocat de tehnologie în rândul angajaților și al consumatorilor

Pentru a deveni o companie de succes, ai nevoie de un mindset concentrat pe crearea de valoare pentru oamenii din afara, dar și dinăuntrul organizației. Mitul conform căruia tehnologia conduce transformarea digitală a devenit o adevărată poveste deoarece, în timp ce tehnologia reprezintă un factor important, există un alt element în această ecuație, bazat pe oameni. În general, tehnologia are un efect benefic asupra proceselor de la nivelul unei companii. Însă instrumentele digitale folosite în interacțiunea cu oamenii nu au capaciatatea de a emana emoție umană. Covid-19 a reprezentat un wake-up call pentru companii, repezind adoptarea digitalizării în mediile de lucru, acțiune pentru care majoritatea organizațiilor nu erau încă pregătite. Angajații, dar și clienții, sunt în general retincenți la schimbare, iar evenimentele din ultima vreme au provocat stări de stres în rândul acestora. Iată cum ar trebui să acționezi pentru a elimina stresul cauzat de transformarea digitală bruscă: 

1.     Concentrează-te pe oameni 

Digitalizarea are numeroase aspecte pozitive, dar cu cât business-ul tău devine mai digital, cu atât mai mult dispare nivelul de umanitate. Clienții din ziua de astăzi se așteaptă la o mai mare interacțiune umană și la mai puține interacțiuni automatizate. Într-o lume mult digitalizată, un strop de interacțiune umană poate face diferența în ceea ce privește succesul. Stabilește relații autentice și bazate pe încredere cu ai tăi clienți, iar mai apoi, cu acceptul lor, poți utiliza instrumentele tehnologice pe care le ai la dispoziție, pentru a personaliza interacțiunea pe care o ai cu aceștia. 

2.     Reevaluează-ți inițiativele digitale 

Acum că ai în spate experiența pandemiei și a transformării digitale impuse brusc, poți face diferența între ce anume ai nevoie pentru a crește în ochii consumatorilor. Lumea afacerilor este într-o continuă schimbare, iar posibilitatea ca lucrurile să revină înapoi la normal este egală cu cea în care digitalizarea și automatizarea proceselor vor înlocui munca fizică.