Dincolo de COVID-19: Trei strategii de schimbare a atitudinii pentru a avea un parcurs lin în afaceri

„Totul se schimbă de la o zi la alta și de la o săptămână la alta. Nu există o țintă clară. Lucrurile sunt atât de incerte și suntem atât de epuizați de la pivotarea repetată, încât nu suntem siguri către ce să ne îndreptăm ”.

Am auzit aceste cuvinte, sub diferite forme, de la mai mulți CEO și lideri de afaceri diferiți în ultimele luni. Sfârșitul anului 2020 este aproape, dar sfârșitul pandemiei nu. Luăm cu toții decizii cu termen de valabilitate scurt și cu impact incert.

Iată trei idei care vă pot ajuta să va pregătiți compania pentru un viitor post-pandemie: 

1. Treci de la haos la complexitate

Am trăit într-un mediu volatil, incert, complex, ambiguu în ultimele 9 luni. Este posibil să îl asociem cu haosul și nimeni nu operează în cele mai bune condiții în aceste circumstanțe.

În loc să luptați împotriva viitorului, reduceți frământările și creați ordine acolo unde puteți, contribuind la readucerea organizației în complexitate, nu în haos. De exemplu, mai degrabă decât să petreceți luni întrebându-vă când veți reveni la birou, declarați că veți lucra de la domiciliu până în vara anului 2021. Acest lucru elimină incertitudinea pentru oameni și le permite să-și planifice viața personală, oferind în același timp o bază pentru luarea altor decizii de afaceri.

2. Gândește „acum, viitor, următoarea perioadă”

Dezvoltarea capacității de a gândi cu 10 ani înainte este ca un mușchi care trebuie construit. O modalitate de a începe este să te gândești la viața ta personală, mai degrabă decât la afacerea ta. Este important să aveți o imagine clară cu privire la locul în care doriți să fiți, chiar dacă nu sunteți sigur cu privire la calea de a ajunge acolo.

Investind timp gândindu-vă la viitorul pe termen lung, vă amintește că pandemia se va sfârși, în cele din urmă, și va crea un sentiment de speranță și energie despre rezultatul final al viitorului vostru.

3. Revino la punctele tale forte 

Amintiți-vă că v-ați mai confruntat cu circumstanțe dificile și aveți puncte tari, capacități, resurse și relații existente care vă pot ajuta să reușiți din nou.