Dronele - Cum pot schimba perspectiva din care privim lucrurile?

Dronele au schimbat modul în care vedem lumea. Pilotate de la distanță și echipate cu senzori, dronele  schimbă modul în care asistăm la război, la schimbările climatice, la protestele politice și acum la pandemia COVID-19.

Dronele fac mai multe decât arată

Este adevărat că dronele sunt mașini de vizionare: se ridică în aer, retransmitând imagini către punctul lor de control. Pentru majoritatea dronelor, imaginile pe care le trimit sunt optice. Pentru dronele militare și cele utilizate în poliție, supravegherea frontierelor și chiar conservarea animalelor, imagistica termografică este, de asemenea, obișnuită.

Dar dronele sunt, de asemenea, mașini de date, care acumulează informații despre altitudine, viteză, locație și multe altele.

Martor la pandemie

Anul acesta, dronele au permis oamenilor din întreaga lume să asiste la orașe pustii, fără mulțimea de oameni de altă dată. Aceste imagini mărturisesc amploarea schimbării stilului de viață de zi cu zi. 

Pe măsură ce abilitatea noastră de a vedea lumea se restrânge, dronele ne pot ajuta să vedem ce ne înconjoară în cele mai neașteptate moduri. Deși sunt oameni izolați la domiciliu și există restricții de călătorie, înregistrările cu drone distribuite online pot ajuta oamenii să experimenteze locuri îndepărtate fără a părăsi casa.