Tehnologiile digitale vor ajuta la construirea comunităților rezistente după pandemia de coronavirus

Deși pandemia COVID-19 are un impact negativ asupra sistemului sanitar și economic, are loc și un fenomen pozitiv – pandemia a oferit oportunități întreprinderilor, universităților și comunităților în cee ace privește inovația. 

Tehnologiile digitale se află în fruntea activităților cu un mare impact, în întreaga lume. Liderii comunităților și ai sănătății publice gestionează sarcini în timp util și îndeplinesc nevoile urgente cu tehnologii accesibile și care nu necesită prea multe cunoștințe tehnice. 

Există tehnologii digitale ieftine, cum ar fi Social Media, aplicațiile mobile, cloud computing și analytics care ajută comunitățile să facă față pandemiei. De asemenea, tehnologiile digitale pot fi implementate eficient în timpul fiecărei etape a unei crize. 

Etapa 1: Detectarea semnalului 

Tehnologiile digitale accesibile, cum ar fi social Media și aplicațiile mobile sunt utile pentru detectarea semnalului. Acestea oferă conectivitate oricând și oriunde și permit schimbul și transmiterea rapidă a informațiilor. 

Etapa 2: Prevenire și pregătire 

Tehnologiile digitale accesibile, cum sunt cloud computing și analytics, permit activități la distanță și descentralizare pentru a susține instruirea și simulările care sporesc pregătirea comunității. 

Etapa 3: Izolarea 

Deși crizele nu pot fi întotdeauna evitate, ele pot fi controlate. Analiza datelor poate izola focarele, limitând astfel expunerea populației la virus. În Taiwan s-au implementat sisteme active de supraveghere și screening pentru a reacționa rapid la cazurile COVID-19 și a implementat măsuri pentru a controla răspândirea acestuia.

Etapa 4: Recuperarea 

Tehnologiile digitale accesibile pot ajuta comunitatea să își revină după pandemie, permitând oamenilor să împărtășească experiențe și informații despre resurse.