Think Big – motto-ul după care se ghidează LIDERII INOVATORI

Te-ai întrebat vreodată care este calea pe care trebuie să o urmezi dacă îți dorești să devii un lider de succes pentru organizația sau echipa pe care o coordonezi? Există numeroase exemple în lume de lideri cu renume care au reușit să dezvolte profesional sute de oameni și care au inovat domeniile în care activează. Printre cei mai cunoscuți se numără Mark Zuckerberg, Elon Musk, Bill Gates și mulți alții, care și-au depășit limitele în ceea ce privește inovarea, reușind să conducă echipe întregi spre un succes răsunător. 

 

Liderii actuali se dovedesc a fi extrem de concentrați pe inovație și pe generarea de idei noi care să le faciliteze ascensiunea pe scala succesului. Organizațiile și companiile pe care aceștia le conduc au un scop, o viziune și o misiune clare, iar angajații lucrează în echipă pentru a-și îndeplini dorințele comune ce țin de locul de muncă. 

 

Cea mai importantă trăsătură din profilul unui lider de succes este, de departe, capacitatea de a inova și de a gândi dincolo de bariere. Liderul inovator își asumă riscuri în permanență, exprimându-și fără rețineri părerile cu privire la diverse subiecte controversate, iar de cele mai multe ori acesta preferă să nu se supună majorității, ci să adopte o gândire out of the box. Indiferent că vorbim de lideri care conduc echipe mici, organizații sau business-uri prospere, caracteristica cea mai importantă care nu ar trebui să lipsească din comportamentul unui lider este capacitatea de a inova. Fără ea, liderul riscă să își conducă propria echipă sau organizație spre declin. 

 

Liderul inovator deține un rol cheie în generarea, evaluarea și implementarea ideilor de către echipa sa, acesta trebuind să ofere un mediu de lucru plăcut, care să avantajeze mințile creative. Pentru ca ideile inovative să nu întârzie să apară, liderul trebuie să stimuleze creativitatea angajaților săi. Există diverse practici pe care liderii le-au adoptat și care au dat roade în rândul angajaților. 

 

 Oferă autonomie 

Nimănui nu-i place să fie atent supravegheat atunci când lucrează, iar presiunea este cu atât mai mare când „șeful” nu are destulă încredere în tine încât să te lase să lucrezi de unul singur. Sentimentul de încredere și autonomia pe care tu ca lider le acorzi echipei tale contribuie la dezvoltarea creativității și a ideilor inovatoare de care compania sau organizația ta are nevoie. Oamenii devin mai creativi atunci când li se oferă libertate. 

 

Comunică mai mult și mai eficient

Am menționat deja că abilitățile de comunicare sunt indispensabile pentru un lider de succes. Ei bine, atunci când trebuie să comunici cu echipa ta fă-o într-un mod cât mai transparent și sincer. Încearcă să descoperi potențialul fiecăruia și modalitatea prin care acesta poate fi materializat. În general relațiile pe care le stabilești cu oamenii din echipa ta influențează progresul lor în companie, iar dacă există prietenie îmbinată cu profesionalism, ideile inovative nu vor întârzia să apară. 

 

Încurajează diversitatea mediului de lucru

Este posibil ca în compania ta să existe mai multe echipe de lucru, fiecare specializată pe o anumită arie. Ideea este ca aceste echipe să fie plasate în cât mai multe contexte comune, lucru ce va susține dezvoltarea de idei noi.  Creativitatea este pusă în funcțiune în contexte de acest gen, iar ideile împărtășite pot duce la dezvoltarea unor concepte inovative.